DERBiS Şifresi Nasıl Alınır? Bilindiği üzere dernekler bildirimlerini DERBİS (Dernekler Bilgi Sistemi) aracılığı ile yapmaktadır. Bu bildirimlere örnek vermek gerekirse;
- Genel Kurul Bildirimi,
- Organ Değişikliği Bildirimi,
- Adres Değişikliği Bildirimi,
- Dernek Üye Bildirimi,
- Yurtdışından Yardım Alma Bildirimi,
- Dernek Beyanname Bildirimi.
Yukarıda sayılan bildirimler derneklerin işleyişi ve devlet birimleri ile ilişkileri açısından hayati öneme sahip bildirimlerdir ve bu bildirimler yapılmadığı taktirde derneklere cezai işlem uygulanmaktadır.
Peki dernekler DERBİS şifre ve parolasını nasıl edinecekler? Bu sorunuzun cevabını bu yazımızda vermeye çalışacağız.
DERBİS Şifresi Yönetim Kurulu Kararı
DERBİS şifresi almak için öncelikle dernek yönetim kurulu tarafından karar defterine şöyle bir karar alınmalıdır:
“Derneğimizin elektronik ortamda bildirimlerini yapabilme yetkisi …………………. TC. Kimlik Numaralı dernek başkanımız ………………….. ‘a verildiğinden sivil toplumla ilişkiler biriminden dernek başkanı adına DERBİS şifre ve parolası alınmasına, bu işlemler için ……………….. TC. Kimlik Numaralı ……………………….’nın yetkilendirilmesine karar verilmiştir.”
Dernek karar defterine bu karar alındıktan sonra şifreyi almakla yetkilendirilen kişi İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğüne bir dilekçe ve yönetim kurulu kararının fotokopisi ile başvurduğunda DERBİS şifresi dernek başkanı adına tanımlanır ve kararda yetkilendirilen kişiye verilir. DERBİS şifresi dilekçe örneği için tıklayınız.
DERBİS şifresi alındıktan sonra ise burayı tıklayarak DERBİS’e girebilirsiniz. Eğer şifreyi unutursanız Şifremi Unuttum bölümünden yeni şifre ve parolanızı belirleyebilirsiniz. Ayrıca DERBİS E-Devlet ile uyumlu olduğundan dolayı dernek başkanı DERBİS şifresi oluşturulduktan sonra E-Devlet Şifresi İle Giriş bölümünden E-Devlet şifresi ile giriş yapabilir.